banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Telefonos átverés áldozata lett a brit külügyminiszter

Boris Johnson brit külügyminiszter múlt héten 18 percen át beszélt egy telefonbetyárral, aki Örményország új miniszterelnökének adta ki magát, írja az AFP hírügynökség. Kivizsgálás indult az ügyben.

A külügyminiszter azonnal véget vetett a beszélgetésnek, amikor rájött, hogy átverésről van szó, ez azonban elég sokára történt meg.A rejtélyes telefonhívás mögött állítólag két orosz csaló, Alekszej "Lexusz" Sztoliarov és Vlagyimir "Vovan" Kuznyecov áll, akik közzé is tették a telefonbeszélgetést. Ebben Boris Johnson Nagy-Britannia támogatásáról biztosítja az illetőt, akiről azt gondolja, hogy Nikol Pasinján nemrég hivatalba került örmény kormányfő, sőt Nagy-Britannia és Oroszország nehézkes kapcsolatáról is beszél. Boris Johnson nevet, amikor a vélt örmény kormányfő azt mondja, reméli, hogy az orosz elnök nem fogja a novicsok nevű idegméreggel megmérgezni, amivel Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynök ellen követtek el merényletet márciusban. A telefonbetyár azt is megkérdezi az örmény politikus nevében, hogy hogyan kellene Vlagyimir Putyinnal viselkednie. „Céltudatosan és határozottan” – hangzik a válasz.

A brit külügyminiszter nem az első áldozata az orosz csalópárosnak, Lexusz és Vovan átverték már a fehérorosz elnököt, Alekszander Lukasenkót, Recep Tayyip Erdoğan török elnököt és Elton John brit sztárzenészt is.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?