Nem vásárolta meg a Magyar Nemzetet az LMP-s politikus

"Biztosan látszik, hogy sem a Magyar Nemzetet, sem a hozzá tartozó portfoliót, ami Simicska Lajosé, nem fogom megvenni" – közölte Ungár Péter az ATV Egyenes beszédben.

Az atv.hu azt írja, Az LMP politikusa beszámolt róla, hogy a tárgyalások nem vezettek sikerre. Arra a kérdésre, hogy mit gondol, Simicska csak neki nem akarta-e eladni a lapot, úgy reagált: nem akar a tárgyalás részleteibe bocsátkozni, Simicska Lajos majd eldönti, mit mond el abból, ami azokon zajlott. Azt megerősítette ugyanakkor, hogy főleg pénzügyi kérdések vezettek a döntéséhez, mivel igencsak erőforrás-igényes egy médiát tulajdonolni.

Ungár hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a plurális médiát nagyon fontosnak tartaná az országban. Arra a kérdésre, tervezi-e másik lapnak a megvásárlását, vagy esetleg alapítást, azt válaszolta: bármilyen konkrétum lesz, el fogja mondani, addig nem érdemes ezekről beszélni.

Mint korábban megírtuk, tartós finanszírozási problémák miatt megszűnt a Magyar Nemzet és elhallgatott a Lánchíd Rádió is, de a HírTV költségvetését is megvágták. A Magyar Nemzet ugyanakkor Magyar Hang néven újra megjelent, szamizdatként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?