Szakadékba zuhant egy gyerekekkel teli iskolabusz Indiában, sok halott van

Legalább 29 ember, köztük 26 diák életét követelte hétfőn egy buszbaleset az észak-indiai, hegyvidéki Himacsál Prades államban - közölte az indiai televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A tévé értesülései szerint a Nurpur település egyik magániskolájának mintegy 45 tanulóját szállító busz letért az útról és egy 30 méter mély szakadékba zuhant. A TASZSZ orosz hírügynökség viszont a helyi sajtóra hivatkozva mintegy 60, a busszal utazó diákról tud. A szerencsétlenség az állam székhelyétől, Simlától 300 kilométerre történt. Rendőröket és mentőalakulatokat küldtek a baleset helyszínére.

Az indiai IANS hírügynökség úgy tudja, a halott diákok tíz évesnél fiatalabbak voltak, velük együtt meghalt a buszsofőr és két tanár is. Értesülések szerint sokan megsérültek.

A rendőrség szerint félő, hogy a halottak száma tovább növekedhet tekintettel arra, hogy - a tájékoztatás időpontjában - néhány diákot még nem sikerült kiszabadítani az összeroncsolódott buszból.

Indiában nagyon sokan esnek áldozatul közúti baleseteknek, kormányzati statisztikák szerint csak 2015-ben 150 ezer ember életét követelték az ilyen jellegű szerencsétlenségek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?