Franciaországi túszejtés: meghalt a hős francia csendőr

Meghalt szombat reggel az a francia csendőr, aki a dél-franciaországi trèbes-i túszejtésnél önként jelentkezett, hogy bemegy a terroristához a szupermarketbe az utolsó túsz elengedéséért cserébe - tájékoztat az EuroNews. 

Arnaud Beltrame a mobiltelefonját az asztalra tette, az elit egységek tagjai ezen keresztül hallották meg, hogy a túszejtő rálőtt. Ezután megrohamozták az épületet. A túszejtőt lelőtték.

A 26 éves, marokkói származású támadó az iszlám radikális ágát követte, és ült már börtönben droghasználatért, valamint tiltott fegyverbirtoklásért. 

A túszejtő a 2015. novemberi párizsi merényleteket elkövető csoport egyetlen túlélő tagja, Salah Abdeslam szabadon bocsátását követelte. A férfi tárgyalása februárban kezdődött Belgiumban.

A támadó pénteken elrabolt egy autót a dél-franciaországi Carcassone mellett, és lelőtte a sofőrjét. Utána Trèbes szupermarketjében túszokat ejtett, akik közül kettőt lelőtt. A rendőrség egy nőt letartóztatott péntek este, annak gyanújával, hogy segített a merénylőnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?