FRISSÍTVE: Legalább három ember meghalt egy franciaországi túszejtésben

FRISSÍTVE: Legalább három ember meghalt, amikor péntek délelőtt egy fegyveres túszokat ejtett egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassonne-tól keletre található Trebes településen - közölték rendőrségi források.

A Le Figaro című napilap úgy tudja, hogy a szupermarket egyik alkalmazottját megölte a támadó, de már nincs több túsz az üzletben.  Eric Ménassi, Trebes polgármestere szerint az épületben már csak a túszejtő és egy csendőr található.

Az üzlet körül a rendőrségi akció továbbra is folyamatban van, de a környéket teljesen lezárta a rendőrség. A BFM úgy értesült a párizsi ügyészségtől, hogy a férfi azt mondta: az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nevében lép fel. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást.

FRISSÍTÉS1: Terrorcselekménynek nevezte a pénteki dél-franciaországi túszejtést a francia elnök. Emmanuel Macron Angela Merkel német kancellárral tartott közös brüsszeli sajtótájékoztatóján támogatásáról biztosította a Carcassonne melletti Trebes település szupermarketjében elkövetett túszejtés áldozatait.

A BVM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadásnak három halottja és két sebesültje van. A párizsi ügyészség bejelentette, hogy a terrorellenes hivatalt vezető ügyész személyesen utazik Dél-Franciaországba a szupermarketben történtek feltárására. A nyomozáshoz közel álló, nevének elhallgatását kérő forrás a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy egy 45 éves alezredes felajánlotta, hogy helyet cserél az egyik tússzal. 

FRISSÍTÉS2: Az üzlethelyiséget délután háromnegyed háromkor megrohamozták a párizsi antiterrorista egységek, és agyonlőtték a túszejtőt. A terrorista állítólag azt követelte, hogy bocsássák szabadon Salah Abdeslamot, a 2015. novemberi párizsi terrortámadások egyik kitervelőjét. Abdeslam az egyetlen életben maradt tagja a vérengzést elkövető terrorcsoportnak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?