Terrortámadás New Yorkban: nyolcan meghaltak, sok a sérült

Legalább nyolc ember meghalt és tucatnyi megsebesült kedden New Yorkban, amikor egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott, több embert elgázolt majd egy iskolabusszal ütközött. A történteket a rendőrség terrorcselekményként kezeli.

A Manhattan délnyugati részében történt támadást követően a sofőr két fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból majd azt kiabálta, hogy Allah akbar. A 29 éves fiatalembert a rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették.

Az ügy vizsgálatát a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrorellenes egysége vette át. James O’ Neill New York-i rendőrfőnök elmondta, hogy a teherautó vezetője a bicikliúton gyalogosokat és kerékpárosokat gázolt el. Ezután egy iskolabusszal ütközött, amelyben két ember megsérült. A férfi kiszállt összeroncsolódott kisteherautójából és egy festéklövő fegyverrel, valamint egy légpuskával kezdett hadonászni. A rendőrök hasba lőtték, jelenleg kórházban ápolják.

A CNN hírtévé igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy az elkövető Üzbegisztánból származik és 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba. Lakhelye a floridai Tampában van.

Donald Trump amerikai elnököt és Bill de Blasio New York-i polgármestert tájékoztatták a történtekről. Trump a Twitterre feltett üzenetében azt írta, “Úgy tűnik még egy beteg és elmeháborodott ember követett el támadást. A rendvédelmi szervek figyelemmel kísérik a történteket”.

Blasio polgármester sajtóértekezletén azt mondta, “terrorcselekmény és gyáva tett történt, amelynek célpontja ártatlan emberek voltak, akik nem is sejtették, hogy mi fenyegeti őket”.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?