FRISSÍTVE - Legkevesebb ötven halottja van a Las Vegas-i vérengzésnek

FRISSÍTVE: Legalább 50 halálos áldozata van a vasárnap esti Las Vegas-i fegyveres támadásnak, és legalább 200-an megsebesültek – közölte hétfőn Nevada amerikai szövetségi állam rendőrfőnöke.

Ez azt jelenti, hogy ez a lőfegyveres ámokfutás követelte a legtöbb halálos áldozatot az ország történetében. Sajtótájékoztatóján a nevadai seriff bejelentette, hogy a feltételezett tettest Stephen Paddocknak hívták. Elmondta, hogy azonosították annak a nőnek a tartózkodási helyét, aki a támadás előtt együtt utazott a tettessel. Megtalálták a támadó egyik gépkocsiját is.

A rendőrség lelőtte a támadót a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén - tette hozzá. Az incidens helyi idő szerint vasárnap este fél tizenegykor kezdődött a Mandalay Bay Hotel és Kaszinónál Jason Aldean énekes koncertjének vége felé. A TASZSZ orosz hírügynökség azt jelenttette a Hollywood Reporter című lap értesülése alapján, hogy a nézőkre a szálloda egyik erkélyéről lőtt a támadó.

A hatóságok lezárták a szállodák övezte, Las Vegas Strip nevű sugárútszakaszt és a 15-ös számú államközi főutat. A McCarran nemzetközi repülőtérre irányuló egyes járatokat más repülőtérre irányítottak át. Szemtanúk által készített és az internetre feltett videofelvételeken automata fegyver vagy fegyverek ropogását lehet hallani a szállodánál, miközben pánikba esett koncertlátogatók menekülnek, illetve a földre esnek.

Szemtanúk elmondták a CNN hírtévé és a The New York Times című újság szerint, hogy utána terrorelhárító rendőrök kutattak a tettes után.

A kolozsvári Carmen Iclodean Facebook-oldalán jelentette be, hogy 23 éves fia, Luca is megsérült a lövöldözés során. A Facebook-bejegyzésben az áll, a fiú a sebészeten van, kritikus állapotban. Arra kéri az embereket, imádkozzanak érte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?