Több embert meglőtt egy fegyveres Las Vegasban

Több embert meglőtt egy fegyveres vasárnap éjjel az egyesült államokbeli Las Vegasban - jelentették különböző források. A legfrissebb jelentés szerint, amely egy kórházi szóvivőre hivatkozik, az incidensnek két halálos és 24 sebesült áldozata van.

Először arról érkezett jelentés, hogy valaki emberekre lő a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó közelében, és riasztották a rendőrséget a helyszínre, majd hogy több embert lőtt sebbel kórházba szállítottak.

A TASZSZ hírügynökség azt jelenttette a Hollywood Reporter című lap értesülése alapján, hogy az áldozatokra a szálloda egyik erkélyéről lőtt a támadó. A jelentések alapján elképzelhető, hogy nem csak egy támadó lőtt.

A hatóságok lezárták a szállodák övezte, Las Vegas Strip nevű sugárútszakaszt és a 15-ös számú államközi főutat. A McCarran nemzetközi repülőtérre irányuló egyes járatokat más repülőtérre irányítottak át. Szemtanúk szerint Jason Aldean énekes koncertje végén kezdődött a lövöldözés.

A rendőrség lelőtte a lövöldözőt 

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözőt a helyi rendőrség hétfő hajnali közlése szerint. Egy kórházi szóvivő pedig azt mondta: a meglőtt és kórházba szállított 26 sebesült közül 14-nek az állapota válságos. A városi rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy egy feltételezett elkövetőt lelőttek, ami arra utal, hogy nem zárják ki: nem egyedül lövöldözött emberekre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?