Holtan találták az amerikai „álhírkirályt”

Meghalt az amerikai "álhírkirály": holtan találták otthonában Paul Hornert, aki kitalált híreivel valamelyest befolyásolhatta a tavalyi amerikai elnökválasztást - adta hírül szerdán az AP amerikai hírügynökség Horner fivérét nevezve meg a hír forrásául.

Horner 38 évet élt, phoenixi otthonában, az ágyában érte a halál. Bár a férfi már szeptember 18-án elhunyt, halálának oka még nem tisztázott. Rendőrségi közlés szerint a helyi halottkém laboreredményekre vár.

Horner egyik legemlékezetesebb álhíre az volt, amely szerint a titkosszolgálat egyik embere Barack Obama volt elnökről "felfedte", hogy homoszexuális és radikális muzulmán. Egy másik "vezető" híre az volt, amikor a Donald Trump és Hillary Clinton között dúlt elnökválasztási kampányban történetet kerekített arról, hogy Barack Obama elnök betiltani tervezi az amerikai himnuszt, amivel republikánus szavazók garmadáját bőszítette fel és állította Trump oldalára.

Horner később azzal hetvenkedett a The Washington Post című amerikai lap riporternőjének, hogy ő juttatta be a Fehér Házba Donald Trumpot. "A jobboldaliak falták az információimat. Az emberek manapság határozottan egyre butábbak, már senki nem ellenőriz semmit, és ez félelmetes" - mondta a lapnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?