Észak-Korea elsüllyesztené Japánt és sötétségbe borítaná Amerikát

Phenjan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvereivel elsüllyeszti Japánt, valamint hamuba és sötétségbe borítja az Egyesült Államokat, mert támogatták az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Koreát sújtó legújabb határozatát és szankcióit.

Az észak-koreai külkapcsolatokért és propagandáért felelős Koreai Ázsia-Csendes-óceán Béke Bizottság emellett követelte a Biztonsági Tanács feloszlatását, amely szerinte a gonosz eszköze, és pénzzel lekenyerezett országok alkotják, amelyek bábként mozognak az Egyesült Államok parancsára.

„A szigetország négy részét süllyessze tengerbe a dzsucse atombombája. Immár nincs szükség Japánra a közelünkben. Borítsuk hamuba és sötétségbe az Egyesült Államokat. Megvetésünknek az eddig kifejlesztett összes fegyver mobilizációjával adjunk hangot” - közölte a testület, ami árulónak és Washington kutyájának nevezte Dél-Koreát.

A dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, amely a kommunizmust szélsőséges nacionalizmussal vegyíti, és önállóságot, öneállátást és önvédelmet hirdet. Tokió határozottan bírálta a hallatlan és szélsőségesen provokatív észak-koreai közleményt, ami meglátásuk szerint jelentősen emeli a feszültséget a térségben.

A térségbeli feszültség jelentősen nőtt Észak-Korea hatodik és egyben legnagyobb kísérleti nukleáris robbantása óta. A 15 tagú Biztonsági Tanács hétfőn egyhangúlag elfogadta az Egyesült Államok határozattervezetét az újabb szankciókról, amelyek az észak-koreai textilkivitelt és az ország üzemanyag-ellátását vették célba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?