Trump figyelmezteti az amerikaiakat: rendkívül pusztító viharra lehet számítani

Az Egyesült Államok felé közeledő Irma hurrikán veszélyeire figyelmeztette a floridaiakat pénteken Donald Trump amerikai elnök.

Az elnök Twitter-bejegyzésében azt írta: az Irma talán olyan erős lesz, mint amilyent még soha nem láttunk. Ugyanakkor azt üzente a floridaiaknak, hogy a szövetségi kormány minden segítséget megad számukra. Hasonlóan nyilatkozott a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) vezetője, Brock Long és Rick Scott, Florida kormányzója, aki napok óta rendszeresen tart tájékoztatókat.

Scott pénteken megismételte, hogy rendkívül pusztító viharra lehet számítani. “Katasztrófára számítunk, a hurrikán az Atlanti-óceán partvidékétől a Mexikói-öbölig, az állam teljes szélességében pusztít majd” – mondta a kormányzó, sürgetve mindenkit, hogy aki még nincs úton, azonnal induljon a kontinens belseje felé. “Valamennyi floridainak fel kell készülnie az evakuálásra” – hangsúlyozta Scott.

A Dél-Floridából északra vezető utak zsúfoltak, a forgalom lépésben halad. Szombat reggeltől a legfőbb országutakon a forgalom egyirányú lesz, csakis észak felé lehet közlekedni rajtuk. Pénteken tankerhajók érkeztek a miami és a tampai kikötőkbe és a fűtőanyagot rendőri kísérettel szállítják a benzinkutakhoz. A kormányzó még a hét közepén kért segítséget a környező szövetségi államoktól. A floridai benzinkutak egyharmadából már kifogyott a gázolaj.

Kapcsolódók

Kimaradt?