banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Száz nap szárazság után ismét esett az eső Rómában

Száz nap szárazság után ismét esett az eső az örök városban. A kevesebb mint egy órán át eső csapadékot régóta várták Rómában, ahol május óta tartott a szárazság.

Három metrómegállót le kellett zárni az állomásokat elöntő víz miatt. A rómaiak örömmel fogadták a hűsítő esőt, amely egy kicsit a porlepte várost is megtisztította. Azonnal kinyitották az ablakok zsalugátereit, hogy friss levegő jusson be a lakásokba. Sokan esernyő nélkül álltak ki az esőbe, hogy élvezhessék a hőség enyhülését.

Az év eleje óta csak 26 nap esett az eső az olasz fővárosban, ahol nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást. Az utóbbi negyven évben Rómában az idei volt a legmelegebb augusztus, 31,1 Celsius fokos átlag hőmérséklettel. Az olasz zöldek pénteken közölt adatai szerint az olaszországi városok egy részében egész nyáron egy csepp csapadék nem esett.

Máshol viszont – főleg Itália északi részén – a nagy szárazságot ismétlődő hirtelen és pusztító erejű viharok törték meg. A következő napokban újabb esőt várnak Rómában. Péntek estétől az olasz fővárosban vízkorlátozás lép életbe a víznyomás éjszakai csökkentésével.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kimaradt?