Fülöp-szigeteki elnök: Kim Dzsongu pufók idióta

Napokon belül kezdődik  nemzetközi találkozó kezdődik a Fülöp-szigeteken, többek között az észak-koreai atomfenyegetésről. Duterte elnök előtte megadta az alaphangot.

Rodrigo Duterte államfő – aki maga sem a normalitás iskolapéldája – hevesen nekirontott egy beszédében Kim Dzsongunnak. A Fülöp-szigeteki elnök adóhivatalnokok előtt idiótának és kurafinak nevezte észak-koreai kollégáját, és elmondta, hogy veszélyes játékokkal játszik.

Hozzátette azt is, hogy Kim Dzsongun pufók arca amúgy kedvesnek látszik, de elég egyetlen hiba a részéről, és az egész régiónak vége, meg kell ezért állítani ezt a nukleáris háborút.

Ebben az évben Duterte elnökli a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (Asean) nevű szervezetet, hétfőtől pedig 27 ország, köztük Ausztrália, Kína, India, Japán, Oroszország, Észak- és Dél-Korea, valamint az USA külügyminisztereit látják majd vendégül. Nem ez volt az első alkalom, hogy Duterte Kim nukleáris ambícióit kritizálta, áprilisban a józan eszét kérdőjelezte meg az észak-koreai elnöknek, és az Egyesült Államokat sürgette, hogy lépjenek fel ellene.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?