Trump veje állítja, nem voltak „helytelen" moszkvai kapcsolatai

Jared Kushner, Donald Trump amerikai elnök veje és tanácsadója hétfőn Washingtonban újságírók előtt leszögezte: nem tartott fenn „helytelen kapcsolatokat” orosz tisztségviselőkkel. Szokatlan módon, riporterek előtt tett nyilatkozatot a Fehér Házban azután, hogy lezárult zárt ajtók mögött tartott szenátusi meghallgatása.

A tanácsadó nem beszélt a meghallgatás részleteiről, lényegében megismételte a meghallgatás előtt tett írásos nyilatkozatában foglaltakat. Mint fogalmazott: „nagyon világos” akar lenni. Hangsúlyozta: „Nem játszottam össze Oroszországgal, és a kampánycsapatban sem ismerek senkit, aki ezt tette volna”.

Az elnök veje hozzátette: orosz személyekkel nem voltak „helytelen kapcsolatai”, valamennyi cselekedete „megfelelő” volt egy „nagyon sajátos kampány” körülményei között.

Leszögezte: apósa, Donald Trump azért győzött a tavalyi elnökválasztáson, mert „okosabb kampány” folytatott, mint vetélytársa, Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje, ezért szerinte minden más értelmű sugalmazás megpróbálja „nevetségessé tenni” azokat, akik Donald Trumpra voksoltak. Jared Kushner rövid nyilatkozata után az újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Zárt ajtók mögött zajlott a kihallgatás

A Fehér Ház tanácsadójaként tevékenykedő Jared Kushnert mintegy három órán keresztül hallgatta meg a szenátus hírszerzési bizottsága az oroszországi kapcsolatairól.

A testület a tavalyi elnökválasztási folyamatot érintő orosz beavatkozásokat vizsgálja, hasonlóan a képviselőház hírszerzési bizottága és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által folytatott vizsgálatokhoz.

A hétfői meghallgatást zárt ajtók mögött tartották, Kushner előtte írásos nyilatkozatot tett közzé, amelyben cáfolta, hogy titokban kommunikációs csatornát tartott volna fenn az éppen a hétvégén távozott Szergej Kiszljak orosz nagykövettel.

A nyilatkozatban – amelyet internetes oldalán részletesen közölt a The Washington Post című lap – Kushner cáfolta azt is, hogy bármely vállalkozását oroszok finanszíroznák.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?