Meghatározatlan időre általános sztrájkot hirdetett a Környezetvédelmi Őrség

Országszerte sztrájkolnak kedd reggeltől a környezetvédelmi őrségek alkalmazottai. Az alkalmazottak meghatározatlan ideig tiltakoznak a környezetvédelem terén tapasztalható bérezési egyenlőtlenségek miatt. 

„Megmagyarázhatatlanul nagy különbség van aközött, mekkora jelentőséget tulajdonítanak globális szinten a környezetvédelmi problémáknak, valamint aközött, ahogy országunkban kezelik a környezetünk védelméért dolgozó szakembereket. Annak ellenére, hogy a környezetvédelem egy stratégiai fontosságú terület (...) a környezetvédelmi őrség alkalmazottai 2009 óta nem részesültek béremelésben, jelenleg a közalkalmazottak közül ők kapják a legalacsonyabb béreket” – olvasható a Környezetvédelmi Őrség szakszervezetének közleményében. 

A szakszervezetisek április 26-án kétórás munkabeszüntetést tartottak, állításuk szerint azonban az illetékes hatóságok máig sem válaszoltak követeléseikre. „Az általános sztrájk ideje alatt a környezetvédelmi őrség alkalmazottai nem végzik megszokott tevékenységüket és nem foglalkoznak az ügyfelekkel sem, elnézést kérünk az állampolgároktól ezért az akadozásért" - írja a Valentin Neagoe szakszervezeti vezető által aláírt közlemény. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?