Keresztény templomnál robbantottak Egyiptomban

Legalább 15-en meghaltak és negyvenen megsérültek, amikor bomba robbant egy egyiptomi, kopt keresztény templomnál. Nem sokkal később Alexandriában is robbantottak. Az Iszlám Állam magára vállalta a támadásokat.

A hívek éppen húsvét előtti, virágvasárnapi ünnepséget tartottak, amikor bomba robbant az ország északi részén található Tanta városának Szent György kopt keresztény templománál.

Egyiptomnak körülbelül 10%-a kopt keresztény. Hoszni Mubarak rendszerének 2011-es megdöntése óta egyre nehezebb a helyzetük, szinte folyamatosan támadják őket. Decemberben Kairóban támadtak meg egy kopt templomot, akkor 25-en haltak meg – írja az atv.hu.

UPDATE1: Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát vasárnap egy keresztény templomnál az egyiptomi Alexandriában, legalább hat ember meghalt, 21 pedig megsebesült - jelentette az egyiptomi állami televízió. (MTI)

UPDATE2: Bejelentkezett az Iszlám Állam terrorszervezet az egyiptomi templomoknál elkövetett támadások felelőseként, az Amaq hírügynökség szerint egy hozzájuk tartozó csoport katonái támadtak. Az Amaq nevű ISIS-hírügynökség azt írja a Twitteren, a támadó az Iszlám Állam katonája volt. “Az Iszlám Államhoz tartozó csoport követte el a két templomi támadást Tanta és Andxandria városaiban” – áll az üzenetben. (hirado.hu)

Kapcsolódók

Kimaradt?