A nyomozás érdekében bebalzsamozták Kim Dzsongnam holttestét

A nyomozás érdekében bebalzsamozták Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvérének, Kim Dzsongnamnak a holttestét Malajziában – közölte a malajziai belügyminiszter helyettese. Nur Jazlan Mohamed hozzátette: meg kell őrizniük a holttestet, mert még mindig tart a nyomozás. A holttestet egyébként már kétszer is boncolták, hogy kiderítsék a halál okát.

Malajzia nem volt hajlandó kiadni Észak-Koreának a tetemet, arra hivatkozva, hogy az csak a legközelebbi hozzátartozó kérésére történhet meg. A két ország között feszült a viszony, amióta Kimet februárban meggyilkolták Kuala Lumpur nemzetközi repülőterén.

Bár Malajzia korábban közvetlenül nem vádolta Észak-Koreát azzal, hogy a repülőtéri támadás mögött állna, sokan úgy vélik, hogy a gyilkosságot Phenjan szervezte meg. A maláj hatóságok több észak-koreai gyanúsított után kutatnak.

Malajzia visszahívta nagykövetét Phenjanból és kiutasította Észak-Korea Kuala Lumpur-i nagykövetét, miután a diplomata bírálta a gyilkosság ügyében folyó vizsgálatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?