„Prostinak” nevezte a first lady-t a New York Times újságírója

A New York Times riportere, Jacob Bernstein bocsánatot kért, mert Melania Trumpot „prostinak” nevezte. Mint fogalmazott: „buta megjegyzést tett” a first ladyre.

A New York Times riportere, aki Melania Trumpot „prostinak” (hooker - szerk. megj.) nevezte, egy vasárnapi zártkörű rendezvényen bocsánatot kért, mondván, hogy „vállalni akarja a felelősséget a hibáért, amit elkövetett”. Jacob Bernstein – a Watergate ügy riporterének Carl Bernsteinnek és Nora Ephron néhai író-rendezőnek a fia – kedden nyilvánosság elé állt, és azonosította magát, mondván: ő az az újságíró, aki egy Emily Ratajkowski színésznővel folytatott beszélgetés során az inkriminált megjegyzést tette a first lady-re.

„Beszélgettem egy bulin, amit akkor személyes beszélgetésnek gondoltam, és egy buta megjegyzést tettem a first ladyre. Írtam egy Twitter-bejegyzést is. A szerkesztők azonban világossá tették: viselkedésem nem állt összhangban a Times színvonalával, és én egyetértek velük” – nyilatkozta az újságíró a New Yorki thewrap.com hírportálnak.

 A történtekből úgy lett ügy, hogy Ratajkowski a Twitteren hétfőn közzétette, hogy a New York Times egyik – akkor még meg nem nevezett – riportere vasárnap New York Cityben egy zártkörű rendezvényen megszégyenítette az amerikai elnök feleségét.

„A múlt éjjel a New York Times egyik újságírója mellett ültem, aki azt mondta, hogy Melania egy prosti. Bármi legyen is a politikai nézetünk, ezt megszégyenítésnek hívják. Nem érdekel az alulöltözöttsége vagy a szexuális élete és senkit nem kéne, hogy érdekeljen” – írta Ratajkowski. „A nemiséget érintő támadások undorító szexista zaklatások” – tette hozzá.

Bár a kérdéses újságírót nem azonosította, de a szóban forgó személyt egy későbbi bejegyzésében férfinak határozta meg. Hétfőn, a New York Times megerősítette, hogy a korábban azonosítatlan riportere valóban „egyáltalán nem odaillő” megjegyzést tett Trump elnök feleségére, és hogy a riporterrel már beszéltek az újság szerkesztői.

„A múlt éjjel egy partin a Times egyik, nem Washingtonnal vagy a nagypolitikával foglalkozó riportere egy Melania Trumpot érintő megalapozatlan pletykára utalt. A megjegyzést nem a nagyközönségnek szánta, mindazonáltal nem volt teljesen megfelelő, és emiatt el sem kellett volna hangzania” – mondta a Times szóvivője.

Kapcsolódók

Kimaradt?