Trump felesége perre megy, amiért escorthölgynek nevezték

Egy szlovén lap írt arról, hogy Melania Trumpot modellkarrierje során többször kiközvetítették kísérőnek is, de a first lady-címre hajtó nő ezért bíróságra megy.

Rágalmazás miatt beperelte csütörtökön a Daily Mail brit bulvárlapot és egy amerikai bloggert Melania Trump, az amerikai republikánus párti elnökjelölt, Donald Trump felesége. Melania Trump a Daily Mail Online Maryland állambeli kiadója és ugyanott tevékenykedő Webster Griffin Tarpley amerikai blogger ellen indított rágalmazási pert, mert a Suzy nevű szlovéniai pletykalapra hivatkozva korábban azt írták: a first lady-jelölt nemcsak manökenként dolgozott a kilencvenes években, hanem az őt alkalmazó ügynökség egyúttal "kísérőként" is kiközvetítette férfi klienseknek.

A Daily Mail augusztusi cikke szerint a szlovéniai születésű, korábban Melania Knauss néven ismert sztármodellt foglalkoztató ügynökség eszkortszolgáltatásokat is nyújtott, néhány ismert modelljét gazdag klienseknek közvetítette ki.

Az említett szlovén lap ráadásul Melania engedély nélkül készített életrajzának íróját is idézte, aki szerint a korábbi modell már 1995-ben meztelenül pózolt a kamerák előtt, és ugyanebben az évben ismerkedett meg jelenlegi férjével. A Trump házaspár saját elmondása szerint 1998-ban találkozott először. Melania ügyvédje szerint a republikánus elnökjelölt felesége 1996-ban költözött az Egyesült Államokba – írta weboldalán a CNN amerikai hírtelevízió.

150 millió dollárért perelnek

Melania Trump ügyvédje, Charles Harder a Daily Mail cikkének megjelenése után néhány nappal tájékoztatta a lapot a várható perről, csütörtökön be is jelentette az eljárás megindítását. Ezzel egyidejűleg Harder pert indított a blogger Tarpley ellen is. Melania ügyvédje szerint a first lady jelöltet ért rágalmak 150 millió dolláros kárt okoztak neki. Harder kijelentette: a perbe fogottak "több millió embernek terjesztették az Egyesült Államokban és világszerte a hazugságokat, minden bizonyíték nélkül".

Az ügyvéd közleménye után néhány órával a Daily Mail visszavonta és a honlapjáról is eltávolította a cikket. A bulvárlap közleményt is kiadott, amelyben leszögezte: "nem állt szándékában sem kijelenteni, sem pedig sejtetni, hogy ezek az állítások megfelelnek a valóságnak, és nem állt szándékában sem kijelenteni, sem pedig sejtetni, hogy Trump asszony valaha is 'kísérőként' vagy 'a szexbizniszben' dolgozott volna". A Daily Mail azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a cikk megjelenése után teret adott Melania Trump szóvivője és a modellügynökség akkori vezetője tiltakozásának.

Harder a CNN hírtelevíziónak csütörtök este nyilatkozva közölte, hogy ennek ellenére nem állnak el a Daily Mail ellen indított pertől. A marylandi blogger egyelőre nem reagált a perre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?