Földrengés volt a Fülöp-szigeteken, többen életüket vesztették

Erős földrengés volt a Fülöp-szigetek déli részén, legkevesebb négy ember életét vesztette, több mint százhúsz megsérült, sok épület és az energiahálózat egy része megrongálódott, fennakadások keletkeztek a közlekedésben.

A 6,5-es erősségű földmozgás helyi idő szerint pénteken késő este történt Surigao del Norte tartományban. Középpontja a tartományi székhelytől, Surigaótól 14 kilométerrel északnyugatra volt, viszonylag kis mélységben, 11 kilométerrel a felszín alatt - közölte az országos földrengéstani és vulkanológiai intézet egyik illetékese.

Több mint száz utórengés is volt. Szombaton megnyitották az iskolákat a tartományban azoknak, akiknek szállásra van szükségük. A haláleseteket lehulló törmelékek, tárgyak okozták - közölte a katasztrófavédelem egyik tisztségviselője. Csak a tartományi székhelyen 126 sérültről tudnak - tette hozzá. A surigaói repülőteret lezárták, mert repedések keletkeztek a leszállópályákon, és hasonló károk miatt vált járhatatlanná több közút is. A tartomány sok épülete áram nélkül maradt.

Kapcsolódók

Kimaradt?