Fontos tisztséget kapott Korodi Attila az ET-ben

Az Európai Néppárt javaslatára az ET Parlamenti Közgyűlése politikai ügyek bizottságának első alelnöki tisztségét január 23-tól Korodi Attila tölti be – közölte kedden az RMDSZ hírlevele.

A napokban zajlik Strasbourgban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének idei első plenáris ülése, amelyen Románia képviseletében részt vesz Korodi Attila RMDSZ-es képviselő, az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője is.

A plenáris ülés kezdetén a tagok új vezetőket választottak a különféle szakbizottságok élére. Így az Európai Néppárt javaslatára az ET Parlamenti Közgyűlése politikai ügyek bizottságának első alelnöki tisztségét január 23-tól Korodi Attila tölti be.

A Parlamenti Közgyűlés egyike annak a két legfontosabb szervnek, amelyet az Európa Tanács Alapszabálya hozott létre, és amely összetételében tükrözi a tagállamok főbb politikai irányvonalait. A Közgyűlés az európai együttműködés eszméjének Európa valamennyi demokratikus államára való kiterjesztésének hajtóerejeként kívánja végezni munkáját.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?