Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Közép-Olaszországot

Az olasz polgári védelem adatai szerint 6,1-es erősségű földrengés rázta meg vasárnap reggel Közép-Olaszországot.

Az olasz polgári védelem első adatai szerint a rengés 7,1 -es erősségű volt, nem sokkal később azonban a korábbi adatokat javítva 6,1-re mérte a 7 óra 41 perckor történt földmozgás erősségét. Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1 es földrengést jelzett, később ezt 6,6-ra módosította.Az epicentrum a szerdai földrengések térségében volt Norcia és Perugia között tíz kilométeres mélységben. Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak össze.

A 13. században épült norciai bazilika összeomlása Olaszország épített örökségének legnagyobb vesztesége, mióta 80 km-rel északra, Assisiben 1997-ben beomlott a Szent Ferenc bazilika mennyezete egy földrengés miatt. 

Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoztak, miközben egymást követték az utórezgések. Rómában is megijedtek az emberek.

Három embert kimentettek a romok alól Tolentino városában, további hatot pedig Norciában, írja a La Stampa. A BBC úgy tudja, legalább 11 ember megsérült, de halálesetet eddig nem jelentettek. A helyiek közül sokan elmenekültek a szerdai földrengések után.

2016 nyarán majdnem háromszáz ember életét követelte a földrengés Olaszországban, egy újabb földmozgás a múlt héten is komoly károkat okozott.

Kapcsolódók

Kimaradt?