Mészáros Lőrinc tagadja, hogy megvette volna a Népszabadságot

A Borsnak adott exkluzív interjúban tagadja Mészáros Lőrinc, hogy megvette volna a Népszabadságot.

Mint korábban megírtuk, Heinrich Pecina eladta a Mediaworks Hungary Zrt-t a Mészáros Lőrinchez kötődő Opimus Pressnek a Népszabi Szerkesztőség Facebook-oldal szerint.

Az interjúban a gyakran Orbán Viktor gyerekkori barátjaként emlegetett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester azt állítja, nincs köze a Népszabadság felvásárlásához: "Ezek a hírek nem igazak. Egyet tudok mondani: nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben."

Mészáros azonban nem zárja ki, hogy megveti a lábát a médiapiacon: "Az ember életében nincs semmi kizárva. Nem tudjuk, mikor mi történik velünk. Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak azzel foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő. Ami politikailag profitképes, az nem igazán érdekel" – mondja a polgármester.

A Népszabadság megszűnéséről úgy nyilatkozik, nincs igazán véleménye róla, a rendszer váltás óta sok lap megjelent és eltűnt. Hozzáteszi: A média fura világ. Részben a szenvedője vagyok, hiszen a médián keresztül igyekeznek karaktergyilkosságot elkövetni ellenem, szerintem oktalanul. De főként politikai célzattal. Lehet azt gondolják, nagy politikus vagyok, de mondom, nem vagyok az."

Kapcsolódók

Kimaradt?