Melania Trump védelmébe vette a férjét

Donald Trump republikánus elnökjelölt felesége, Melania Trump védelmébe vette a nőkre tett becsmérlő kijelentései miatt pellengérre állított férjét. 

Melania Trump nagyon ritkán nyilatkozik a médiának, a kampányban sem nagyon vesz részt, és féltve őrzi a magánéletét. A szlovén születésű egykori topmodell azonban hétfőn este interjút adott a CNN hírtelevíziónak.

Donald Trump felesége elismerte, hogy a férje tíz-tizenöt évvel ezelőtt hangoztatott és a minap nyilvánosságra került obszcén kommentárjai a nőkről valóban elfogadhatatlanok, ám hangsúlyozta: ezek a mondatok nem jellemzik azt a férfit, akit ő ismer. Szerinte beszélgetőpartnere, Billy Bush műsorvezető  „vitte bele” a trágárkodásba Trumpot, de ami elhangzott - mondta -, az amúgy is csak afféle „férfibeszéd” volt.

Melania Trump szerint a férje kijelentései körüli perpatvart a politikai ellenlábasai keltették, akik a baloldali sajtóval egyeztetve indítottak támadást. Meglátása szerint szervezett kampányról van szó, amelynek célja kárt okozni Trump jelöltségének. Egyetértett a first ladyvel, Michelle Obamával abban, hogy valakit az akarata, beleegyezése ellenére megcsókolni, vagy fogdosni valóban "szexuális zaklatás", csakhogy szerinte minden ilyen esetet bíróságra kell vinni, de „bizonyítékok nélkül megvádolni valakit, férfit vagy nőt, nagyon kártékony és tisztességtelen”.

A republikánus elnökjelölt felesége feltette a kérdést: vajon miért nem ellenőrizte a sajtó a Trumpot vádoló nők állításait és miért nem nézett utána a vádaskodó nőknek. Leszögezte egyúttal, hogy a vádaskodó nők „hazudnak”, mert a férje „kedves és úriember”, akinek ő hisz. De elmondta azt is, hogy néha az az érzése támad, hogy két fiúgyereke van, az egyik a fia, a másik a férje, aki néha úgy viselkedik otthon, mint egy kamasz. Melania Trump a trágár szavakat is ilyen gyerekes, kamaszos viselkedésnek tulajdonította, s megemlítette, hogy ő soha nem hallott sértő szavakat a férje szájából. Hangsúlyozta, hogy ő tiszteli a nőket.

A riporter kérdésére, hogy vajon Trump bocsánatot kért-e tőle, és ez hogyan zajlott le, Melania Trump közölte: a magánügyeket továbbra sem kívánja kiteregetni, de a férje bocsánatot kért tőle és ő ezt el is fogadta. „Remélem, az amerikai nép szintén elfogadja a bocsánatkérést. Ráadásul mindez sok-sok évvel ezelőtt történt” - tette hozzá.

Melania Trump hétfőn interjút adott a Fox televíziónak is. Ebben az interjúban kitért arra is, hogy néhány hónappal ezelőtt nyilvánosságra hoztak róla néhány aktfotót, amely akkor készült, amikor még modell volt. „Már a kampány elején kezdték: fotókat hoztak nyilvánosságra, még abból az időből, amikor modell voltam. Én büszke vagyok arra, amit csináltam. Keményen dolgoztam” - mondta.  Ebben az interjúban is kiállt a férje mellett, elmondta, hogy a trágár szavak, amelyeket nyilvánosságra hoztak, már régen hangoztak el, Donald Trump bocsánatot kért tőle értük, és ő meg is bocsátott. „Túlléptünk rajta” -  fogalmazott.

Kapcsolódók

Kimaradt?