Világszerte tüntettek a szétbombázott Aleppóért

Világszerte több városban is tüntetéseket tartottak szombaton az Aleppót ért pusztító légitámadások beszüntetéséért - tájékoztat az EuroNews. Több százan gyűltek össze egyebek közt Berlinben.

Isztambul központjában is tartottak demonstrációt. A tiltakozók csöndben álltak, plakátokat és fotókat mutattak föl, amelyeken a véres polgárháború által sújtott Aleppo képei voltak láthatók.

Mintegy kétszázan gyűltek össze Londonban is, hogy így követeljék a szíriai várost ért sorozatos légi csapások befejezését.

"Azt üzenjük a nemzetközi közösségnek, hogy részesei ennek az emberiesség ellen elkövetett bűncselekménynek Szíriában, mert amikor látják Bassar al-Aszadot, az oroszokat és az irániakat, hogy elkövetik ezeket a bűnöket, megszegik a nemzetközi törvényt, és a nemzetközi közösség nem tesz semmit, akkor részévé válik ennek" – mondta a kampány alapítója, Abdelaziz Almasi.

Csaknem 300 ezer ember rekedt a teljes reménytelenségben az ostromlott Aleppo keleti részén, ahol a szűnni nem akaró légitámadások házakat, kórházakat, a vízvezetékeket és az áramellátást biztosító generátorokat rombolják le, és rengeteg civil áldozatot követelnek. Az ENSZ adatai szerint több mint 300 embert, köztük 96 gyermeket öltek meg, mióta szeptember 19-én összeomlott a tűzszünet, és a szíriai meg az orosz harci gépek folyamatosan támadják a szíriai ellenzék által ellenőrzött területet.

Kapcsolódók

Kimaradt?