Reuters: magyar-lengyel „lótolvaj” szövetség miatt aggódik Európa

Elemző tudósítást közölt a Reuters a lengyel-magyar különállásról az EU-n belül, Magyar-lengyel "lótolvaj" szövetség miatt aggódik Európa címmel.

A tudósításban idézik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, aki Krynicában azt mondta, "a magyarok örömmel lopnak lovakat a lengyelekkel", és azt írják, mióta Lengyelországban a Jog és Igazságosság kormányoz, "Európa rakoncátlan nacionalista mostohagyerekének" végre van egy barátja.

A múlt heti krynicai gazdasági fórum idején készült riportban azt írták, Magyarország tűzrőlpattant miniszterelnöke arról ismert, hogy lenézi a legtöbb európai vezetőt, de Lengyelországban egészen más hangot ütött meg politikai szövetségesével, a Jog és Igazságosság pártot vezető Jaroslaw Kaczynskivel szemben.

Úgy tartja a mondás, hogy ha valakiben megbízol, akár lovat is lophattok együtt. A magyarok örömmel lopnak lovakat a lengyelekkel – tréfálkozott Orbán Viktor.

A két barát úgy tervezi, hogy a pénteki pozsonyi csúcson közös nyilatkozatban követel nagyobb függetlenséget az EU-tagállamoknak.

Kapcsolódók

Kimaradt?