banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Több tucatnyi civil életét oltotta ki a török hadsereg szíriai bombázása

Ankara szerint 25 "terrorista", az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű civil szervezet tájékoztatása szerint 40 polgári személy meghalt és mintegy hetvenen megsebesültek a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd fegyveres szervezet észak-szíriai állásai elleni török légicsapásokban és ágyútűzben vasárnap - tájékoztat az EuroNews.

A török hadsereg két észak-szíriai települést támadott, melyek a törökországi támogatású szíriai felkelők által a héten elfoglalt Dzserablúsz, illetve az Egyesült Államok támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű szervezet kezén lévő Manbídzs között fekszik.

Ankarát aggasztja a kurdok térnyerése Észak-Szíriában. Törökország a szerdán indított Eufráteszi Pajzs hadművelettel azt akarja elérni, hogy az YPG milicistái a folyó keleti oldalára vonuljanak vissza. Másik fontos célja, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kiszoruljon a határa menti területekről.

Az amerikai alelnök szerdai, ankarai látogatásán úgy fogalmazott, a Népvédelmi Egységek elvesztik támogatásukat, ha nem vonul vissza az Eufráteszen túlra.

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?