banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Mexikói emberrablás: El Chapo fia lehet az egyik áldozat

Joaquín Guzmán, a ragadványnevén El Chapóként (a Köpcös) is emlegetett hírhedett drogbáró fia is azok között lehet, akiket fegyveresek hurcoltak el a mexikói Puerto Vallarta városának egyik felkapott étterméből - közölték kedden a helyi hatóságok.

Jalisco állam ügyészsége szerint hét fegyveres hat férfit rabolt el az étteremből előző nap. A helyi sajtó korábban arról számolt be, hogy a fegyveresek legalább 16 embert vittek el.

Eduardo Almaguer főügyész a Radio Formula helyi rádióadónak elmondta: feltételezik, de még nem tudják megerősíteni, hogy Iván Archivaldo Guzmán is az elhurcoltak között van. Az áldozatok közül többen is hamis személyazonossággal rendelkeznek, ami megnehezíti azonosításukat – tette hozzá.

Az emberrablás egy a térségben működő bűnszervezet számlájára írható – mondta Almaguer, aki nem pontosította, melyik csoportról van szó. Ugyanakkor Jalisco legnagyobb ilyen szervezete Guzmán drogkartellje, a Sinaloa riválisának számít.

Szakértők szerint Iván Archivaldo vette át apja „vállalkozását” azt követően, hogy az idősebb Guzmánt januárban ismét elfogták a hatóságok, miután megszökött egy szigorúan őrzött börtönből.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?