banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Gyerekeivel együtt akart csatlakozni az IÁ-hoz egy szaúdi asszony

Mindhárom gyermekét magával akarta vinni Szíriába egy szaúdi asszony, hogy csatlakozhasson az Iszlám Állam dzsihádista szervezethez, ám őrizetbe vették Libanonban - közölte pénteken a szaúdi belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a nő férje figyelmeztette a szaúdi illetékeseket, aminek eredményeként a libanoni hatóságok megtalálták az asszonyt és gyerekeit, majd visszaszállították őket Szaúd-Arábiába.

Sok szaúdi csatlakozott már az Iszlám Államhoz Irakban és Szíriában, hogy fegyvert fogjon a szunnita dzsihádista szervezet oldalán.

A pénteki rijádi bejelentés ritka példája annak, hogy Szaúd-Arábia és Libanon, amely között hónapok óta fagyos a kapcsolat, együttműködik - jegyezte meg az AP amerikai hírügynökség.

Idén februárban a szaúdi hatóságok Iránnal támadt vitájuk miatt leállítottak egy hárommilliárd dollár értékű fegyverszállítást Libanonnak. Teherán a libanoni Hezbollah síita milícia egyik legerősebb szövetségese. Mind Irán, mind a Hezbollah a szíriai államfő, Bassár el-Aszad rendszerének legfőbb támogatói közé tartozik.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?