Több pokolgépes támadás Thaiföldön, halálos áldozatok

Pénteken újabb, halálos áldozattal járó pokolgépes támadásokat követtek el Thaiföldön: néhány órával a Hua Hin-i kettős robbantást követően újabb robbanás történt az üdülővárosban, egy másik pedig Surat Thani tartományban - közölték helyi hivatalos források.

A thaiföldi rendőrség közlése szerint helyi idő szerint pénteken reggel két robbanószerkezet lépett működésbe a népszerű tengerparti üdülővárosban, Hua Hinben, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt. Az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van.

A Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban történt pénteki robbantás áldozata egy thaiföldi nő. „A pokolgép megölt egy önkormányzati alkalmazottat…Úgy gondolom, hogy (a támadásnak) köze van a Hua Hin-i robbanásokhoz” – mondta Surat Tani kormányzója.

A Thaiföld déli részén fekvő Hua Hin üdülővárosban előző este egy ember meghalt és 21-en – köztük turisták is – megsebesültek egy kettős robbantásban. A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.

Csütörtökön a reggeli órákban a szintén déli Trang tartományban történt robbanás, ebben rendőrségi jelentés szerint hat ember sérült meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?