Az eddigieknél több áldozatot követelt egy bengázi robbantás

Autóba rejtett pokolgépet hozott működésbe egy öngyilkos merénylő kedden a kelet-líbiai Bengáziban, írja az MTI. A robbantás egy lakónegyedben történt, ott, ahol gyakoriak az összecsapások a kormányhoz hű, Halifa Haftár tábornok vezette biztonsági erők és a szövetségre lépett milíciák között.

A merénylő Haftár különleges egységei közé vezette a kocsit. A Reutersnek egy szemtanú azt mondta: a robbanás a földdel tett egyenlővé egy háromemeletes épületet. A helyi biztonsági erők szóvivője szerint legalább 22-en meghaltak és 20-an megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként az iszlamista milíciákat tömörítő, Bengázi Forradalmárok Súra Tanácsa nevet viselő csoport jelentkezett a Twitter-oldalán. A Bengázi Forradalmárok Súra Tanácsa az al-Kaidához köthető Anszár as-Saría nevű csoportot is magába foglalja.

Líbia mély káoszba süllyedt Moammer Kadhafi diktátor hatalmának 2011-es megdöntése után. Bengáziban időről időre előfordulnak hasonló öngyilkos merényletek, de szokatlanul magas a keddi támadás áldozatainak száma, jegyzi meg az MTI.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?