Autista páciensét kísérő afroamerikaira lőttek rendőrök

Éppen egy autista páciensének akart segíteni egy terapeuta Észak-Miamiban, amikor a rendőrség tüzet nyitott rájuk.

Szerdán közzétettek egy mobiltelefonnal készült felvételt, amelyen az látható, hogy Charles Kinsey a földön fekszik a kezeit a magasba emelve, miközben azt kiabálja, hogy nincs szükség a fegyverre. "Uram, nincs szükség a fegyverre, fegyvertelen vagyok, ő pedig egy autista srác. Egy játékautó van a kezében" - mondta a földön fekvő terapeuta.

A kórházi ágyában fekvő férfi a WSVN-nek elmondta, próbálgatta nyugtatni a páciensét. "Rinaldo, maradj nyugton Rinaldo. Ülj le Rinaldo. Feküdj hasra" – utasította a halálra rémült autistát Kinsey. Kinsey elmondta, hogy az egyik rendőr rájuk lőtt. "Ne, meglőttek! Uram, miért lőtt rám?" - kiabálta a rendőröknek, miközben a földön feküdt. A rendőr csak annyit válaszolt: "Nem tudom."

A helyi rendőrség arról számolt be, hogy érkezett egy bejelentés a 911-en, hogy valaki fegyverrel a kezében öngyilkossággal fenyegetőzik. "Inkább őérte aggódtam, mint magamért. Úgy gondoltam, ha az égbe tartom a kezemet, akkor nem fognak rámlőni. Tévedtem" - fogalmazott a terapeuta, akit az incidenst követően megbilincseltek, majd 20 percet vártak arra, hogy kiérkezzen a mentő. Közben folyamatoasn ömlött belőle a vér – írja az atv.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?