Holttestekkel teli csónakot találtak a Földközi-tengeren

Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi egészségügyi segélyszervezet egyik hajója szerdán több bajba került gumicsónakot talált a Földközi-tengeren, 209 embert, köztük 50 gyereket mentettek meg. Az egyik gumicsónakból ugyanakkor huszonkét holttestet emelt ki. 

"Amikor az első gumicsónakot megközelítettük, üzemanyagban heverő holttesteket láttunk az aljában"- mondta Jens Pagotto, a szervezet kutató- és mentőakcióinak a vezetője. A túlélők órákon át a huszonegy nő és egy férfi holttestének társaságában voltak, sokakat annyira traumatizált a dolog, hogy nem tudták elmondani, mi történt. Egyelőre nem világos, hogyan haltak meg ezek az emberek. A gumicsónakokat Líbia partjaihoz közeli nemzetközi vizeken találták.

Az olasz parti őrség közlése szerint kedden több mint 3000, szerdán pedig mintegy 600 embert mentettek meg a Földközi-tengeren. A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint hétfőig bezárólag, az idei évben eddig 79 861 menekült és migráns érkezett Olaszországba tengeri úton, elsősorban Líbiából. A veszélyes úton eddig majdnem 3000, Európába igyekvő ember vesztette életét vagy tűnt el. Olaszország régóta az Afrikából Európába tartó menekültek és migránsok frontországa és fő érkezési pontja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?