Leomlott egy bajor híd állványzata, többen meghaltak

Összeomlott egy autópálya felett épülő híd állványzata szerdán délután Bajorország északi részén, Würzburg közelében, Wernecknél. Kora esti jelentések szerint két építőmunkás életét veszette, és többen megsérültek.

A rendőrség szóvivője a dpa német hírügynökséggel azt közölte, hogy a szerencsétlenség következtében a híd mintegy negyven méteres szakaszon összeomlott. A katasztrófa idején értesülések szerint mintegy 20 munkás dolgozott az építkezésen, és a leomlott híddarabok több munkást maguk alá temettek. 

A hatsávosra tervezett, 236 méteres híd 2015 nyara óta épült az A7-es autópálya felett, és a munkálatok az eredeti tervek szerint 2017 végén fejeződtek volna be. Az A7-es Németország leghosszabb autópályája, hossza 962 kilométer, és egyben az egyik legfontosabb összeköttetést biztosítja Európában észak-déli irányban.

Joachim Hermann bajor belügyminiszter kora este azt közölte, hogykét munkás vesztette életét. A miniszter szerint többen megsérültek, többen közülük súlyosan. Más források három halottat és tizenkét sebesültet említettek. Hermann hangsúlyozta, hogy a hatóságok mindent elkövetnek a katasztrófa okainak feltárására. A mentési munkálatok - többek között mentőhelikopterek bevetésével - azonnal megkezdődtek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?