London főpolgármestere betiltja a testképzavart okozó reklámokat

Sadiq Khan, London nemrég megszavazott főpolgármestere hétfőn azt jelentette be, hogy megtiltja a body-shaming-et a városi tömegközlekedési eszközökön és megállókban, azaz nem jelenhetnek majd meg olyan reklámok, amik alkalmasak arra, hogy testképzavart idézzenek elő a fiataloknál.

Angliában tavaly nagy felháborodást keltett az a lent látható Protein World-kampány, aminek eltűntetésére 70 ezer aláírás gyűlt össze egy change.org-on megjelent petíción.

Khan egyetért a törekvéssel, ezért most a londoni tömegközlekedési eszközökön a teljes tiltás mellett döntött. "Két lány apja vagyok, és aggasztónak találom azokat a reklámokat, amik alkalmasak arra, hogy - különösen a nők esetében - szégyenérzetet keltsenek másokban a saját testük miatt" - nyilatkozta közleményben a főpolgármester, aki arra kérte a londoni tömegközlekedési vállalatot és a hirdetései felületeket értékesítő ügynökségeket, hogy júliustól hozzanak létre egy olyan bizottságot, amely vizsgálja, mely reklámok idézhetnek elő szégyenérzetet az utasokban – írja a 444.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?