Rohamrendőrök tettek rendet Trump nagygyűlése után

Összecsaptak Donald Trump hívei és ellenfelei péntek este San Diego utcáin a republikánusok várható elnökjelöltjének nagygyűlése után. A verekedőket rohamrendőrök választották szét, szombatra virradóra harmincöt tüntetőt letartóztattak.

Körülbelül ezer tüntető jelent meg a város kongresszusi központjának épületénél, és miközben Donald Trump beszédet mondott, a tiltakozók kórusban Trump-ellenes rigmusokat skandáltak, köveket és üvegeket hajigáltak, a kivezényelt rendőrökre is rátámadtak.

San Diego lakosságának körülbelül harmada spanyolajkú, a városba és környékére sok mexikói jár át naponta dolgozni, mégpedig legálisan. A tüntetők főként erre hivatkoztak, amikor elutasították Trump bevándorlás-ellenes jelszavait.

A letartóztatások után Trump mikroblogjában köszönte meg a rendőrségnek a beavatkozást. "Fantasztikus munkát végeztek" - írta.     

Kaliforniában június 7-én tartják az előválasztásokat, és Trump napok óta ebben az államban kampányol, amely több mint háromszáz delegátust küld az elnökjelölt-állító konvencióra.     

Kaliforniában kampányol Hillary Clinton is. A demokraták elnökjelöltségre esélyes politikusa először tette magáévá vetélytársa, Berie Sanders kampánytémáit, és először illette dicsérő szavakkal a vermonti szenátort. Clinton egy San Joséban tartott nagygyűlésen elmondott beszédében jelképesen kezet nyújtott Sanders híveinek és a Demokrata Párt egységét ígérte.

Címlapi illusztrációnk forrása: breitbart.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?