Programozási nyelv lett a TrumpScript

Hétvégén vált elérhetővé, és máris a világ politikát követő programozóinak kedvence a TrumpScript programnyelv, amit a Rice University egyetem diákjai készítettek egy programozóversenyen. A nyelv a népszerű Python szkriptnyelv alapjaira épül, és igyekszik minden megnyilvánulásában Donald Trump viselkedését másolni. Mottója természetesen az, hogy "tegyük újra naggyá a programozást", a hibaüzenetek pedig változatos Trump-idézetek.

A TrumpScript alapvetően teljesen ugyanúgy működik, mint a modern programozási nyelvek, néhány extra szabálya van csak - írja az index.huNem használ tört számokat, csak egészeket, és kizárólag egymillió felettieket. Ami annál kisebb, az nem érdemli meg Amerika figyelmét, a törtek meg csak felesleges túlbonyolításai a dolgoknak. Nem lehet külső kódkönyvtárakból beimportálni részeket, mert Amerika már amúgy is túlzottan importfüggő, és mindent otthon kell gyártani inkább.

A logikai igaz és hamis helyett a tény és hazugság kifejezéseket használja. Változók neveként csak a legnépszerűbb és leggyakoribb angol szavakat, illetve politikusok neveit lehet használni, hogy mindenki megértse. Minden programkódot az "America is great" (Amerika nagyszerű) sorral kell lezárni. A program a 4,5 milliárdos számot automatikusan átírja 10 milliárdra (előbbi a Forbes üzleti lap becslése Trump vagyonára, utóbbi a saját bevallása szerinti vagyona).

A TrumpScript nem kompatibilis a Windows egyetlen verziójával sem, mert Trump nem hisz a PC-ben (a szójáték lényege, hogy PC a számítógép mellett a politikai korrektségnek is a rövidítése).

Kapcsolódók

Kimaradt?