Putyin ismeri a vérontás ellenszerét

Új emberekre van szükség az orosz politikai rendszerben ahhoz, hogy az ország egységét és békéjét meg lehessen őrizni - jelentette ki szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormányzó Egységes Oroszország párt előválasztásai részvevőinek krasznojarszki konferenciájához intézett videoüzenetében.

"Ahhoz, hogy megőrizzük az ország egységét, és elkerüljük a vérontást, a politikai rendszernek vérfrissítésre van szüksége. Friss, ígéretes, érdeklődő embereknek kell bekacsolódniuk a politikába - olyan embereknek, akik tudják, mit kell tenni, és hogy azt hogyan kell tenni" - fogalmazott az elnök.

Putyin reményét fejezte ki, hogy a kormánypárt előválasztásai példamutatóak lesznek a konkurenciaharc becsületessége szempontjából, és hogy civilizáltabb módon fognak lezajlani, mint azok, amelyeket más országokban tartanak. "Ami a vitákat illeti, remélem, hogy rendkívül kulturáltan fogják folytatni őket, nem követik majd egyes, úgynevezett fejlett demokráciájú országok példáját, ahol a jelöltek szidalmazzák egymást" - hangoztatta Putyin.

Az elnök egyértelműnek nevezte, hogy az Egységes Oroszország vezető politikai erővé vált az országban.

Oroszországban szeptember 18-án tartanak parlamenti választást, az állami dumának, a szövetségi törvényhozás alsóházának képviselőit választják meg. 450 mandátum sorsa fog eldőlni. Az Egységes Oroszországon belül 2007 óta részlegesen, 2011 óra pedig az ország egész területére kiterjedően tartanak előválasztásokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?