Soha nem látott tömeg a macedón határnál

Egyre aggasztóbb a helyzet a görög-macedón határon. Alig engednek át migránsokat Macedóniába, miközben úton van az utánpótlás is; a következő napokban akár tízezren is érkezhetnek a térségbe.

Soha nem látott embertömeg hömpölyög már az idomeni táborban, csak a táboron belül három és félezer migráns torlódik. Eközben ezren szorultak a táboron kívülre, a közeli szántóföldekre és búzatáblákra – jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

Közben szakadatlanul érkeznek az újabb illegális bevándorlók az idomeni tábor felé, jelenleg is több ezren vannak úton Szaloniki és Athén felől.

Tudósítónk beszámolt róla: azokat a migránsokat, akik nem fordulnak Idomeni felé az autópályáról, hanem továbbhaladnak a nemzetközi határátkelő irányába, a görög rendőrök visszafordítják.

A görög kormány bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti a kompok indítását a görög szigetekről, de már több görög sziget jelezte, hogy a nyilvántartásba vétel után legfeljebb 48 óráig képes ott tartani az újonnan érkező migránsokat, akik Törökországból érkeznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?