Román-magyar járőrszolgálat Békéscsabán

Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei két napon át látnak el közös járőrszolgálatot a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársaival – írja a police.hu.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot a magyar-román együttműködés keretében.

Az általános szabályok betartásának ellenőrzése mellett cél a nemzetközi forgalomban közlekedő, nem kellően kipihent állapotban volán mögött ülő járművezetők, illetve a rossz műszaki állapotú járművek kiszűrése. Emellett az okmányok, engedélyek meglétét, érvényességét, a passzív biztonsági eszközök használatát, a személy- és áruszállítási szabályok betartását is ellenőrzik.

Az együttműködésnek megfelelően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán szervezett járőrszolgálat ellátásában.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében kéri a közlekedőket, hogy maradéktalanul tartsák be a KRESZ szabályait. Fordítsanak különös figyelmet a passzív biztonsági eszközök, valamint a láthatóságot segítő fényforrások és ruházatok használatára.

Kapcsolódók

Kimaradt?