Jó jel Sandersnek: győzött ott, ahonnan mindig győztesek kerülnek ki

A demokraták elnökjelölt-aspiránsai közül Bernie Sanders, a republikánusoknál John Kasich nyerte a New Hampshire-i előválasztás első voksolását Dixville Notchban. A hagyomány szerint a kanadai határ melletti hegyi falura, Dixville Notchra érdemes figyelni, ugyanis állítólag aki itt győz, az lesz a pártja elnökjelöltje is.

Régi hagyomány, hogy az amerikai elnökjelölt-választások első előválasztásának helyszíne New Hampshire, és ott is a Dixville Notch. Összesen kilenc regisztrált szavazó adja le a voksát,és helyi idő szerint éjfélkor már mind a kilencen ott álltak a szavazóhelyiségnél, éjfél után pár perccel pedig már be is fejeződött a voksolás.

Bernie Sanders vermonti szenátor, demokrata elnökjelölt-aspiráns négy vokssal, a republikánus John Kasich, Ohio kormányzója pedig három vokssal megnyerte a választást. Legfőbb riválisaik közül Hillary Clinton, a demokraták között induló volt külügyminiszter egyetlen voksot sem kapott, a republikánusoknál szereplő Donald Trump üzletemberre pedig ketten szavaztak.

Kapcsolódók

Kimaradt?