Michael Caine szerint a briteknek ki kellene lépniük az EU-ból

Ha nem történnek jelentős változások, Nagy-Britanniának ki kellene lépnie az Európai Unióból – közölte Michael Caine Oscar-díjas színész a BBC Radio 4 műsorában.

Az EU elhagyása ijesztő, de nem akarja, hogy arctalan bürokraták diktáljanak – fogalmazott a színész, aki az Ifjúság című filmjével kapcsolatban adott interjút.

Caine a brit kulturális élet egyik első jelentős személyisége, aki ilyen értelemben foglalt állást Nagy-Britannia EU-tagságát illetően.

Szavait Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezére üdvözölte, és Caine Az olasz meló című filmjéből idézve azt írta a Twitteren: „Örülök, hogy Michael Caine támogatja a Brüsszeltől való elszakadást. Robbantsuk ki a nyavalyás ajtókat!”

Más brit euroszkeptikusok is csatlakoztak, Daniel Hannan és David Campbell Bannermann konzervatív európai parlamenti képviselők szintén a Twitteren fejezték ki egyetértésüket Caine-nel.

Catherine Bearder liberális demokrata európai parlamenti képviselő ugyanakkor ezt írta: „Helló, Michael Caine, nagy rajongója vagyok, és nem egy arctalan bürokrata. Boldogan találkozom Önnel szemtől szemben mint választott képviselője.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?