A párizsihoz hasonló merényletsorozatot akadályoztak meg Münchenben

A bajor tévé információi szerint egy, a párizsi forgatókönyvhöz nagyon hasonló merényletsorozatot akart végrehajtani 5-7 iraki vagy szíriai állampolgár Münchenben szilveszter éjszakáján. Kalasnyikovokkal és magukra erősített robbanóövekkel támadtak volna.

Az Origo által idézett német Bild információi szerint csak két támadó lett volna, akiknek öt segítőjük volt. A lap úgy tudja, két öngyilkos robbantást terveztek, az elsőt pár perccel éjfél előtt, a másodikat pedig akkor, amikor a mentők már a helyszínen vannak, így ugyanis még több áldozatot követelnek a támadásaik.

Továbbra is magas a készültség Münchenben, ahol csütörtökön terrorfenyegetettség miatt lezárták a főpályaudvart és Pasing városrész pályaudvarát is. A német rendőrség francia és amerikai titkosszolgálatoktól kapott "konkrét" információkat arról, hogy terroristák öngyilkos merényletet terveztek szilveszter éjszaka. 

Hubertus Andrä, a müncheni rendőrség vezetője elmondta, a terroristák irakiak vagy szíriaiak lehetnek, megkapták a nevüket is, azt ugyanakkor nem tudni, hogy még mindig Münchenben vannak-e. Az is elképzelhető, hogy már Németországból is elmenekültek - tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?