Száz méteren át gázolta az embereket, a kislánya ott ült a kocsiban

Nem volt érvényes jogosítványa a Las Vegas-i tömeggázoló nőnek: a hatóság már évekkel ezelőtt bevonta - közölte hétfőn a helyii rendőrség sajtótájékoztatóján.

A 24 éves oregoni Lakeisha N. Holloway vasárnap este szándékosan felhajtott egy járdára Las Vegas zsúfolt főutcáján legalább 60 kilométeres óránkénti sebességgel, hogy elgázoljon járókelőket. Tanúk elmondása és térfigyelő kamerák felvétele szerint a nő többször is gyalogosok közé hajtott, volt, hogy száz méteren át megállás nélkül gázolt. A szándékosság egyértelmű. Egy embert megölt, harminchétnek pedig sérüléseket okozott. Utóbbiak közül többnek hétfőn este is még válságos volt az állapota.

A rendőrség közlése szerint nem terrortámadásról van szó. A nő hajléktalan, és hároméves lányával - aki a tömeges gázoláskor szintén a kocsiban volt - már egy hete az öreg, 19 éves autóban lakott. Vasárnap este feltehetően Dallasba, gyereke apjához tartott, aki elhidegült tőle. A nő a járdán oszlopokat és bódékat is kidöntött, de nem esett baja, sem pedig lányának. A tömeggázolás után elhajtott ugyan, de pár háztömbbel távolabb megállt, egy parkolóőrnek elmondta, mit művelt, és megkérte, hogy hívja a rendőrséget.

A rendőrség közlése szerint Holloway közömbösen fogadta a rendőröket, nem tanúsított ellenállást, a történtekről összefüggően beszélt. A nőt mindezek ellenére a rendőrségen állandó megfigyelés alá helyezték attól tartva, hogy öngyilkosságot követ el, és feltehetően elmeorvosi vizsgálatnak vetik majd alá. Első bírósági meghallgatása szerdára várható. A vádpontok közül első helyen a gyilkosság áll.

A tömeggázolás halálos áldozata egy 32 éves nő, aki Arizonából turistaként látogatott Las Vegasba. A sérültek is mind észak-amerikaiak, a franciaajkúak kanadaiak. A nő kislánya állami gondozásba került. Hogy miért vonták be Holloway jogosítványát 2012-ben, majd 2013-ban - úgy, hogy azóta sem adták neki vissza -, azt egyelőre nem közölte a rendőrség.

Kapcsolódók

Kimaradt?