A merényletekben meggyilkolt román párra emlékezik a francia sajtó

A párizsi merényletekben meggyilkolt román párról is megemlékezik a francia sajtó. A tulceai Ciprian Calciu és nagybányai élettársa, Lăcrămioara Pop történetéről a Le Monde számolt be, a cikket a Mediafax szemlézte.

Mint ismert, a romániai pár november 13-án este a párizsi La Belle Equipe kávézóban tartózkodott, egy közös barát születésnapját ünnepelték. Helyi idő szerint 21.38-kor egy autó fékezett a kávézó bejárata előtt. A járműből kiszállt egy merénylő, aki tüzet nyitott a vendégekre egy nagy kaliberű fegyverből. A kávézóban 18-an haltak meg, köztük a két román állampolgár is.

A francia lap idézi a család egyik barátját, aki szerint Ciprian Calciu élete egyik legboldogabb időszakában volt, mert megszületett a közös gyerekük. „Szerette az életet, ugyanakkor komoly, megbízható ember volt. Odavolt a munkájáért is” – mondta a család barátja.

A tulceai férfi 2005-ben, 22 évesen költözött ki Franciaországba, és felvonó-karbantartóként kereste kenyerét. „Imádta a párizsi kávézók és sörözők hangulatát. Nagyon sokat tanultam tőle, mert jól értett az elektronikához. Aranykeze volt, és napi tíz órát dolgozott” – emlékezett rá egy munkahelyi kollégája.

A nagybányai Lăcrămioara Pop 29 éves volt, a helyi Anghel Saligny szakközépiskolát végezte el. Élettársával három éve laktak együtt Párizs 11. kerületében.

Kapcsolódók

Kimaradt?