Decemberben végzik ki a drogcsempészettel gyanúsított román fiatalembert

A malajziai legfelső bíróság jogerősen halálra ítélte drogcsempészet vádjával a 24 éves Ionuț Alexandru Gologant. Az ítéletet decemberben hajtják végre.

Erről a fiatalember apja számolt be könnyek közt a sajtónak. Dumitru Gologan elmondta, Malajziába készül, hogy legalább elbúcsúzhasson a fiától. Hozzátette, egyetlen reményük, hogy a király, Selangor szultánja kegyelemben részesíti az elítéltet.

Ionuț Alexandru Gologan életének megmentéséért korábban a külügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium is tett erőfeszítéseket. A román állam ügyvédet is fogadott a fiatalembernek, és a perköltségekre adott pénzt Gigi Becali üzletember is.

Ionuț Alexandru Gologant 2012 júniusában vették őrizetbe a maláj hatóságok Kuala Lumpur repülőterén, mert másfél kilogramm metamfetamint találtak nála. Drogcsempészet vádjával 2013 szeptemberében első fokon halálra ítélték, utána idén februárban másodfokon is pert vesztett. A malajziai szövetségi legfelsőbb bíróságon is megóvhatta az ítéletet, de fellebbezését elutasították.

Kapcsolódók

Kimaradt?