Az Air France legénységére vadásztak Bamakóban a dzsihadisták

A bamakói Radisson Hotelt megtámadó terroristák az Air France személyzetét keresték a szállodában a hotel biztonsági őrei szerint.

Az egyik őr éppen akkor volt szolgálatban, amikor a terroristák megérkeztek a hotelhez. Mint elmesélte, az egyik fegyveres azt követelte az egyik biztonsági őrtől, hogy mondja meg, melyik emeleten szállásolták el az Air France francia légitársaság gépének személyzetét - írja az IndexAz őr szándékosan egy másik emeletet mondott a terroristáknak. Amikor azok észrevették, hogy átverték őket, visszamentek és lelőtték az őrt.

Az Air France járata naponta kétszer közlekedik Párizs és Bamako között. A terroristák azért támadhattak, mert a francia hadsereg két éve folytat hadműveletek a terroristák állásai ellen Észak-Maliban. 

November 21-én a bamakói luxusszállodában a terroristák húsz embert öltek meg, közöttük 18 a szálloda vendége volt, 2 pedig rendőr. 17 másik vendég és három rendőr megsebesült. A túszejtők elleni kommandós támadásban két fegyverest öltek meg. A rendvédelmi szervek még legalább három további ember után nyomoznak, akiknek köze lehetett a túszdrámához.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?