Egy terrorista még szökésben van, az Iszlám Állam elől is menekül

Nevet és megjelenést változtathatott a párizsi terrortámadásokban vezető szerepet betöltő, továbbra is menekülő Salah Abdeslam – írja a hvg.hu a spanyol El Mundo nyomán.

A lap francia forrásokra hivatkozva közölte: a terrorista Yassine Baghli néven menekül tovább, korábban hátrazselézett haját előreengedhette, de parókát, sapkát is viselhet, hogy minél kevésbé hasonlítson a korábbi fotókhoz. Egy megkérdezett szakértő szerint azonban a jelek nem utalnak előre megtervezett menekülésre. Abdeslam az Iszlám Állam megtorlásától is tarthat, ami a családját is érintheti.

Az Iszlám Állam elől azért kellhet menekülnie, mert nem teljesítette maradéktalanul a terveket, nem küzdött haláláig, mint társai. Egyik testvére például felrobbantotta magát a Stade de France-nál a francia-német mérkőzés alatt.

Az utóbbi öt napban 90 letartóztatást hajtottak végre – jelentette a francia belügyminisztérium. A 793 lakás átvizsgálása során 174 fegyvert 64 adag drogot ás a 250 ezer eurót lefoglaltak. A legtöbb rendőri művelet nincs kapcsolatban a párizsi merényletekkel, mindemellett „kíméletlenül folytatják” azokat a terrorizmus ellen.

Mint ismert, a merénylet után a legnagyobb rendőri rajtaütés szerdán hajnalban történt Párizs mellett, Saint-Denis-ben. Ennek során hárman meghaltak, egy nő felrobbantotta magát és a lakást.

Megölték a párizsi merényletek kitervelőjét, Abdelhamid Abaaoudot – erősítette meg az ügyészség. Már csak egy ismert résztvevő, Salah Abdeslam van szabadlábon.

Kapcsolódók

Kimaradt?