Szlovákiában két Franciaországből érkezett külföldit kapcsoltak le

Közel húsz külföldit előállított, és közülük négyet őrizetbe is vett a szlovák rendőrség a múlt pénteki párizsi merényletekkel összefüggésben bevezetett szigorított biztonsági ellenőrzések keretében - jelentette be Robert Kalinák belügyminiszter.

Az előállítottak túlnyomó többsége illegális bevándorló volt, négyük esetében azonban mások voltak a körülmények - közölte a tárcavezető.

A négy őrizetbe vett személy közül kettőnek nem ismerik a személyazonosságát. Robert Kalinák szerint Franciaországból érkeztek Szlovákiába, és akkor fogták el őket, amikor elhagyni készültek az országot, de kiderült, hogy hamis bolgár útlevelük van.

A pozsonyi Pravda értesülései szerint két férfiról van szó, akiknél nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak. A szlovák belügyminiszter azt mondta, e két őrizetbe vett nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel.

A másik két őrizetbe vett személy egyike algériai állampolgár, és a kelet-szlovákiai Smizany település közelében lévő romatelepen vették őrizetbe, a másik pedig szaudi. Ez utóbbit hosszabb ideje figyelték a szlovák rendőrök, és azután csaptak le rá, hogy sajátkezűleg készített drónokkal kezdett kísérletezni. Az illető korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Kapcsolódók

Kimaradt?