Muszlimellenes és antiszemita támadás történt szerdán Marseille-ben

Megkéseltek egy muszlim nőt és egy zsidó tanárt a dél-franciaországi Marseille-ban szerdán. A zsidó férfi támadói az Iszlám Államot éltették, a nőnek az öltözékére tett megjegyzést a késes támadó. A francia belügyminiszter elítélte a két bűncselekményt, de nem hozta őket összefüggésbe a múlt héten elkövetett párizsi terrortámadással

A közlemény szerint egy zsidó iskola tanárát támadta meg az este három férfi, a kezén és a lábán késsel megsebesítették, s közben antiszemita sértéseket zúdítottak rá és az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezetet éltették. Támadásuknak egy járőrautó érkezése vetett véget. A zsidó tanár támadóinak egyike a beszámolók szerint felmutatta Mohamed Merah algériai születésű szélsőséges arcképét is. Merah 12 embert ölt meg 2012-ben egy dél-franciaországi támadássorozatban.

Egy másik helyszínén a városnak egy lefátyolozott nőt, aki a metróból lépett ki, megütött és vágókéssel megvágott egy ismeretlen támadó, miközben megjegyzéseket tett a nő vallásos öltözetére - számolt be róla közleményében a belügyminisztérium. A muszlim nőt a mentők sürgősségi ellátásban részesítették, a zsidó férfit pedig kórházba kellett szállítani, de sebei nem életveszélyesek. A támadók mindkét helyszínről elmenekültek.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter elítélte a két gyűlöletbűncselekményt, s azt mondta, mindent elkövetnek a tettesek kézre kerítése érdekében.  Franciaországban magas szintű készültség van érvényben a Párizsban múlt pénteken elkövetett, több mint 130 ember halálát okozó merényletsorozat miatt, amelyért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta a felelősséget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?